Royal Wedding: zó gaat de bruidstaart eruit zien!

Kleurrijk, heftig en herfstig: Sophie Cabot laat een glimp van de herfsttaart zien.

Taartenbakker Sophie Cabot ziet eruit alsof ze weken amper heeft geslapen, maar hij is af: de royal bruidstaart van prinses Eugenie en Jack Brooksbank, die later vandaag trouwen.

Eerder werd al bekend dat het geen fluffy taart zou worden, maar stevige herfstkost:  red velvet met chocolade. Sophie was voorheen kostuumontwerper en leerde bakken van haar moeder en oma. Na wat te hebben geëxperimenteerd, besloot ze dat exclusieve taarten maken haar beter lag dan kostuums bedenken.

Sophie noemt het maken van de bruidstaart "het grootste geheim dat ik ooit heb moeten houden. Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg. Het was enig om samen te werken met prinses Eugenie en Jack en ik hoop echt dat ze de taart lekker zullen vinden."

Ze bakte hem in de keukens van Buckingham Palace…

…de gasten krijgen eetbare blaadjes voorgeschoteld…

…red velvet, uiteraard…

…en mooie bloemen en bessen van suikerwerk.   

Hier vertelt Sophie hoe ze te werk gaat: 400 eieren breken, ga er maar aan staan.

 

Foto's © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws