slogan

Prinses Talita nieuwe modemuze (mét kruiwagen)

::

De nieuwe rol van prinses Talita (18) als muze van ontwerper Diane von Fürstenberg past helemaal in de fashion-prinsessentrend. Maar het ruikt ook een beetje naar nepotisme…

Talita is namelijk de kleindochter van Diane en haar ex, wijlen prins Egon von Fürstenberg. Talita’s moeder Alexandra Miller (zus van kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland) was getrouwd met Diane’s zoon, prins Alexander von Fürstenberg.

Het stel kreeg twee kinderen: prinses Talita en prins Tassilo. Bij hun scheiding in 2002 leverde Alexandra haar titel in, maar haar kinderen hebben die nog altijd, al maakt Talita er maar zelden gebruik van en wordt ze als muze ook niet als prinses gepitcht (wat een béétje een gemiste kans is, maar vooruit). Hier loopt ze met haar oma Diane over de catwalk voor een show in 2003.

Talita is aan vaderskant dus een telg uit het prinselijk Huis von Furstenberg en de Agnelli’s (de Fiat familie), met ook nog een Bourbon del Monte in de aanbieding. Via haar moeders kant stamt ze af van de Millers, multimiljardair geworden met taxfree winkels. En dan ook nog Diane als oma, om leuke artistieke dingen mee te doen – het kan niet op.

Prinses Talita combineert haar kersverse muzeschap met een studie aan Georgetown University in Washington, waar ook haar neef prins Constantijn van Griekenland studeert, net als prinses Iman van Jordanië. Goed gezelschap, dus.

Het Huis von Fürstenberg stamt uit 1250 en behoort niet tot de hoge Duitse adel, maar is wel heel getapt. Met dank aan Egon en Diane, die in de jaren zeventig ultieme jetsetters waren... 

...waar de familie een glorieus netwerk aan overhield, met ‘vrinden’ van Monaco tot Liechtenstein. Links Tatiana Santo Domingo, schoondochter van prinses Caroline van Hannover en Monaco. 

© Flominator / Wikimedia

Thuisbasis is het zuidelijk deel van Baden-Württemberg, vlakbij de Donau. Dit is de hoofdzetel, in Donauschingen.

© Dietrich Krieger / Wikimedia

Daarnaast bezit de familie nog Slot Heiligenberg...

© Herbert Ortner / Wikimedia

...en in Oostenrijk Slot Weitra, naast nog vijf andere kastelen. Not bad.

Huidige hoofd is prins Heinrich, opvolger is zijn zoon, prins Christian.

En nu dus ook een modeprinsesje in de persoon van Talita. Met dank aan oma.

Lees ook:

Working Girls: 5 prinsessen met een eigen label

Foto’s © Getty Images / DVF