slogan

Onderzoek: Tequila helpt je met afvallen

::

Op de zaterdagavond mag best wel eens gezondigd worden, de borrelnootjes komen uit de kast en de wijnfles staat al op je te wachten. Misschien maakt de wijnfles binnenkort wel plaats voor een fles tequila, van dit alcoholische drankje zou je namelijk afvallen.

Honger

Als we het Amerikaans Scheikundig Instituut mogen geloven zou tequila het alcoholische drankje zijn dat wél ergens goed voor is: afvallen. Tequila is gemaakt van een plant en die plant zou volgens de onderzoekers bepaalde suikers bevatten die je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je minder snel naar de borrelnootjes grijpt want je hebt minder honger.

Onderzoek

Te mooi om waar te zijn? Het is toch echt zo, de onderzoekers hebben een proef gedaan onder muizen die ze normaal water gaven, en water met de suikers die ook in de tequila plant zitten. Wat blijkt: de muizen die het water mét de suikers hadden gedronken aten minder. Het lichaam van de beestjes had een hormoon aan gemaakt die hen langer een vol gevoel gaf. Geen slecht nieuws dus, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat je glas na glas drinkt...

LEES OOK: Glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

BRON: LIBELLE BEELD: ISTOCK