Feestdagen in aantocht: Zo doe je inspiratie op voor je kerstdiner

Het aftellen is begonnen, maar hoe bereid je je voor?

Het aftellen naar de feestdagen is begonnen. We kunnen niet wachten om champagne in ons glas te laten bruisen en een chic vorkje te prikken bij onze favo restaurants met familie en vrienden tijdens de kerstdagen. Van plan om zelf te kokerellen voor intimi? Wij helpen je een handje op weg.

LEES OOK: Beau Culinair: Chocolade-stoutbierdonuts met chipotle-stoutbierpraliné

Tafel opdekken

Een luxe gedekte tafel geeft al snel een feestelijk gevoel en brengt de kerststemming goed op gang. Denk aan gouden kandelaren, luxe bestek voor ieder geserveerde gang en voor een personal touch een naambordje voor elk van je dierbaren. Heb jij lekker de tafelplanning in eigen handen. Tip: schenk verschillende wijnen in verschillende glazen die je gerechten complimenteren. 

Gerechten

Het blijft natuurlijk moeilijk om een gerecht op tafel te zetten waar de gasten hun gouden vorkje maar al te graag in willen prikken. Maar ja, zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn. Je kunt je laten inspireren door de (supermakkelijke maar overheerlijke) recepten van Hello Fresh. Want "lekker koken hoeft niet ingewikkeld te zijn". 

Koninklijke afsluiter

Het is een insidergrapje van de Oranjes: bij bijna alle officiële diners wordt een oranje toetje geserveerd. Sinaasappel, abrikoos, mandarijn – er worden dessertwonderen mee verricht. Al die toetjes staan in een boek om van te smullen: Oranje toetjes: van Willem de Zwijger tot Willem-Alexander door historica Lizet Kruyff en patissier Cees Holtkamp. 

 

BEELD: ISTOCK

 

 

 

Laatste nieuws