Beau Culinair: Plaattaart met courgette en artisjoksalade

Hét bewijs dat een lekkere taart niet vol zoetigheid en kilocalorieën hoeft te zitten. Eet je buikje met een gerust hart rond, want deze plaattaart is gezond en snackable.

Hét bewijs dat een lekkere taart niet vol zoetigheid en kilocalorieën hoeft te zitten. Eet je buikje met een gerust hart rond, want deze plaattaart is gezond en snackable.

INGREDIËNTEN

Vega / 2 personen

• 6 plakjes bladerdeeg

• 1 rode ui • 1 courgette

• 70 g zongedroogde tomaten

• 100 g geitenkaas

• 40 g pijnboompitten

• 1 teentje knoflook

• 1 el balsamicoazijn

• 1 el water

• 1⁄2 krop botersla

• 180 g artisjokharten (pot à 180 g)

EXTRA NODIG

• staafmixer

• kaasschaaf

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg erop en druk de naden goed dicht. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en bak de bodem circa 5 minuten in de oven.

• Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

• Haal de bakplaat uit de oven en beleg de deegbodem met de rode ui, courgette en de helft van de tomaat. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de plaattaart circa 15 minuten in de oven.

• Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 1 minuut goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

• Pel en halveer de knoflook. Pureer de overgehouden zongedroogde tomaten met de aanhangende olie, de knoflook, balsamico- azijn en het water met een staafmixer tot een dressing.

• Scheur de botersla in repen. Snijd de artisjokharten in stukken en meng ze met de botersla. Schenk de dressing erover en voeg de pijnboompitten toe. Schep alles goed om.

• Serveer de plaattaart met de salade.

 

Laatste nieuws