Beau Culinair: Lekker Lui

Als 40+ beauty’s weten Isa Hoes en Medina Schuurman dat knap ouder worden niet vanzelf gaat. Hoewel… Zo moeilijk is het niet met deze makkelijke en overheerlijke poké bowl.

Als 40+ beauty’s weten Isa Hoes en Medina Schuurman dat knap ouder worden niet vanzelf gaat. Hoewel… Zo moeilijk is het niet met deze makkelijke en overheerlijke poké bowl.

Isa & Medina: “Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Met dit recept voor een lazy poké bowl sla je twee vliegen in één klap, want het is supermakkelijk én je krijgt er energie en kracht van. Het ziet er ook nog eens knap uit en is heerlijk. De ingrediënten zijn die van sushi, maar dan klaargemaakt zonder gepriegel met matjes en Japanse snijtechnieken. Lekker lui, dus!”

POKÉ BOWL MET GEROOKTE ZALM EN ZEEWIER

4 personen, 20 minuten

INGREDIËNTEN

• 1 komkommer, in reepjes

• 2 lente-uitjes, in ringen

• 250 g edamameboontjes

• 2 avocado’s, in plakjes

• 10 radijsjes, in plakjes

• 350 g rauwe of gerookte zalm

• 3 norivellen (zeewier)

• 8 el zeewiersalade

• 2-3 el sesamolie

Optioneel:

• 250 g zilvervliesrijst of quinoa, voor extra vezels en voedingsstoffen

BEREIDING

Voor de opmaak van een poké bowl zijn geen vaste regels, maar een kom of diep bord is wel zo handig. Verdeel de komkommer, lente-ui, boontjes, avocado, radijs en zalm over de kommen. Het norivel kun je even roosteren boven het vuur of bakken in een droge koekenpan. Daarna verkruimel je het boven de borden, als lekker knapperige topping. Een schep zeewiersalade in elke kom maakt het helemaal af. Sprenkel de sesamolie erover, et voilà: je heerlijke poké bowl is om te smullen!

Laatste nieuws