slogan

Beau Culinair: BBQ deluxe

::

Een lange, lome avond, gloeiende kooltjes en culinair genieten. Maak van de barbecue een vijfsterren-keuken en gooi er een heerlijke verse zalm op. Yvon Jaspers laat zien hoe het moet. Supersnel, gezond en goddelijk.

Als Yvon Jaspers niet druk is met acteren, kinderboeken schrijven, serviezen en woonaccessoires ontwerpen of boeren koppelen, is ze bezig met lekker eten. Eerder maakte ze al het boek ‘De keukentafel van het Noorden’ en nu trekt ze zuidwaarts, voor een nieuw kookboek vol lekkers.

Snelle gegrilde zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen, 25 minuten bereidingstijd

INGREDIËNTEN

•  4 citroenen

•  75 g geleisuiker

•  6 peperkorrels + 1 mespuntje  kurkuma, voor de kleur

•  4 zalmmoten of -filets van circa  150 g per stuk

•  2 el extra vergine olijfolie

•  500 g krielaardappeltjes

•  zout en peper


BENODIGDHEDEN

•  barbecue of grillpan

•  kwastje
 

BEREIDING

1)  Maak eerst de citroengelei. Pers de citroenen en zeef het sap, zodat het vocht helemaal helder is. Kook samen met de geleisuiker, peperkorrels en een mespuntje kurkuma. Kook zachtjes tot het begint te geleren. Laat afkoelen. De saus dikt dan verder in.

2)  Verhit de barbecue of grillpan.

3)  Kwast de zalm in met wat olijfolie en bestrooi hem met zout en peper. Bak de zalm circa 7 minuten aan elke kant. Dit is afhankelijk van de dikte van de moot en de hitte van de barbecue. De vis hoeft niet helemaal gaar te zijn vanbinnen, dan wordt hij te droog.

4)  Serveer met de citroengelei en wat gekookte of gebakken krielaardappeltjes.