slogan

Eenzaam door corona? Dit is wat je eraan kunt doen

::

En ook vooral wat je niet moet doen.

LEES OOK:  Céline Dion smeekt Drake geen tattoo van haar te nemen

Het virus veroorzaakt de nodige paniek, we vermijden menselijk contact en mensen voelen zich eenzaam. Niet zo gek, maar wat kun je er aan doen? Allereerst: geen deprimerende films kijken. Dat betekent: geen Hachiko, geen Titanic, geen "the-end-of-the-world". Daarbij komt: geen deprimerende muziek luisteren. Nou is het nummer all by myself misschien voor velen zeer toepasselijk, jezelf verdrinken in verdriet en huilen op depri-nummers helpt je niet.

Dus. Wat moet je dan wel doen?

 • Ga iets doen wat je leuk vindt.
  Lees een boek, doe een online cursus, leer een nieuwe taal via een app (zoals Duolingo).
   
 • Wees lief voor jezelf.
  Houd een spa-dagje, ga lekker mediteren, eet die extra paaseieren...
   
 • Move that ass
  Om die paaseieren er vervolgens weer af te werken is het fijn om in beweging te komen. Op YouTube zijn diverse workouts te vinden,  zoals deze van Bailey Brown. In 5 minuten klaar, Kees kan de was doen.


   
 • Over de was gesproken...
  Het perfecte moment om je huis ook eens onder handen te nemen. Deel je huis opnieuw in, maak lekker schoon, werk de was weg, herschik je voorraadkast: fijn voor je huis en fijn voor je mind.
   
 • Facetimen!
  De perfecte manier om toch in contact te blijven met de mensen om je heen. Extra aandacht voor je ouders, grootouders, vrienden, collega's. Eenzaam zijn? Wat is dat?
   
 • Spelletjes spelen.
  Ouderwets met een bordspel, boter kaas en eieren met je hond- of kat (ja dat is een ding), via de Playstation, met een puzzelboekje, of lekker modern via een app. Het kan allemaal.
   
 • Leer een recept
  Niets zo fijn als goed voor jezelf zorgen en nieuwe dingen uitproberen. Daag jezelf uit door het aantal ingrediënten te beperken en elke dag iets nieuws te proberen (en leren).
   
 • Wat je wel moet doen
  Feel good films uitzoeken, léúke muziek opzetten en lekker dansen. Want ondanks deze vervelende tijd moet je toch proberen er iets leuks van te maken. 

BEELD: iStock