slogan

Sylvie Meis openhartig over eetstoornis

::

Ze is een echte powervrouw en staat sterker in haar schoenen dan ooit. Maar dat is niet altijd zo geweest. In haar nieuwe column voor Grazia vertelt Sylvie Meis openhartig over een moeilijke periode in haar leven.

LEES OOK: Touriya Haoud: 'Alle mannen onder de 35 zijn useless'

Eetstoornis

Als tiener had Sylvie een eetstoornis en een depressie, wat een grote  impact op haar leven heeft gehad. "Ik heb ook een kwetsbare en gevoelige kant, wat zich in mijn tienerjaren heeft geuit in een eetstoornis en een lichte depressie", vertelt ze. "Ik was down, wilde alleen maar slapen en had nergens zin in." 

Eigen geluk

Gelukkig kwam ze er weer bovenop. "Ik ben iemand die goed en snel leert. Die ervaringen hebben me er op jonge leeftijd van bewust gemaakt dat je uiteindelijk kiest voor je eigen geluk. Ik had ook te ver kunnen gaan in het niet-eten, omdat dat iets is wat je bij je wilt houden", vertelt ze. "Als je ooit een eetstoornis hebt gehad, weet je hoe moeilijk is het is om het los te laten, maar je moet, anders ga je eraan onderdoor."

Sterker dan ooit

Haar tienerjaren stonden in het teken van een gevecht met zichzelf, maar nu staat ze sterker dan ooit in haar schoenen. "Het herwinnen van de controle in mijn leven heeft me, in combinatie met alles wat nog zou volgen, gevormd en gemaakt tot de vrouw die ik nu ben."

BRON: GRAZIA, BEELD: BSR AGENCY