slogan

Oh dear: John de Mol wilde Patty ontslaan als haar gewicht veranderde

::

Het is 11 maart 2019 als Patty Brard (65) een vierjarig contract bij Talpa tekent. Dat gaat niet zonder slag of stoot, onthult ze in haar biografie. De clausule in het contract over haar gewicht laat nog altijd haar bloed koken.

LEES OOK: Patt Brard openhartig over familiegeheimen

Het is punt 3.3 in het contract waar Patty over valt, zo vertelt ze in haar boek. Daarin staat dat Talpa de samenwerking eenzijdig mag stopzetten als ze een bepaald gewicht bereikt. "Schandalig. Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen." Patty is hier niet van gediend en weigert het contract te tekenen. "Wat denkt 'ie wel niet?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

Na een verzoek aan het adres van haar financieel adviseur (de clausule moet eruit, anders tekent ze niet), een sussende interventie van Erland Galjaard en zalvende mails zet Patty een dag later haar handtekening. "Het is gewoon een feit. Als ik niet aan mijn uiterlijk had gewerkt, had ik nooit dat vierjarige contract bij John de Mol gekregen."

Uitstraling

Maar wát staat er nu wel in het contract? Het gewicht is vervangen door uitstraling. "Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract." Het boek dat Patty geschreven heeft staat vol verhalen over haar privéleven en zo te zien spaart ze niemand met haar openhartige verhalen. Ook oud-collega's van Luv moeten het ontgelden en ook haar familieleden worden niet bespaard.

 

BRON: RTL NIEUWS, BEELD: BSR AGENCY