Joan Collins geridderd

Joan Collins geridderd! De Britse televisie- en filmactrice en diva Joan Collins (81) mag zich vanaf nu Dame noemen, ze...

Joan Collins geridderd! De Britse televisie- en filmactrice en diva Joan Collins (81) mag zich vanaf nu Dame noemen, ze is vandaag namelijk geridderd door prins Charles in het Buckingham Palace in Londen. Joan is natuurlijk erg enthousiast, gisteren tweette ze nog het volgende:

Only one more day before my investiture as Dame! I’m super excited.

Volgens Hello! magazine werd de dame vandaag vergezeld door haar dochter Tara Newley en man Percy Gibson. Ze droeg een crèmekleurige jurk met bijpassende hoed.
Joan werd vooral bekend door haar rol in de Britse tv-serie Dynasty, daarnaast speelde ze ook in films en schreef ze boeken. Overigens is ze niet de eerste bekende vrouw die zich Dame mag noemen. Zo zijn bijvoorbeeld modeontwerpsters Zanra Rhodes en Mary Quant ook geridderd; en natuurlijk actrices als Angelina Jolie en Kristin Scott Thomas (overigens mag Angelina zich Dame Commandeur in de Orde van Sint Michael en Sint Joris noemen, maar ze mag zich niet als Dame Angelina presenteren. Reden: ze is geen Britse, so you know).

 

Laatste nieuws