De dappere reden waarom Alicia Keys geen make-up meer draagt

Wie Alicia Keys volgt is het vast wel opgevallen. De zangeres draagt geen make-up meer. Daar heeft ze bewust voor gekoze...

Wie Alicia Keys volgt is het vast wel opgevallen. De zangeres draagt geen make-up meer. Daar heeft ze bewust voor gekozen. Een moedige beslissing in het tijdperk van Facebook en Instagram waar alles perfect moet zijn. “Ik wil me niet meer verbergen”, schrijft Alicia in een essay die is gepubliceerd op Lenny Letter.

Verwachtingen

De zangeres raakt vanaf nu geen mascara, oogschaduw of foundation meer aan. Waarom ze deze beslissing heeft genomen, legt ze uit in een openhartige brief aan Lenny Letter. Alicia legt uit dat ze jarenlang heeft geprobeerd om aan andermans verwachtingen te voldoen. “We komen allemaal op dat punt in ons leven (vooral meisjes) waarop we perfect proberen te zijn”, schrijft ze. “Ik herinner me nog de periode dat ik net bekend begon te worden. Oh my god! Iedereen had wel iets te zeggen. ‘Ze is zo tough, ze gedraagt zich als een jongen, ze moet wel gay zijn, ze moet zich vrouwelijker gedragen!’ Maar de waarheid was gewoon dat ik uit New York kom en iedereen die ik kende zich zo gedroeg.”

Gecensureerd

“Voordat ik aan mijn nieuwe album begon, maakte ik een lijstje van dingen waar ik klaar mee ben. Eén van die dingen is dat vrouwen verteld wordt dat ze dun, sexy, aantrekkelijk of perfect moeten zijn”, schrijft de superster. “Ik ontdekte eindelijk hoeveel ik mezelf gecensureerd heb en ik werd er bang van. Wie ben ik eigenlijk? Wist ik eigenlijk nog wel hoe ik eerlijk moest zijn? Wie wilde ik zijn?” Mede door deze ontdekking heeft Alicia besloten om het roer drastisch om te gooien. De zangeres wil niet meer zo leven.

Revolutie

“Ik wil mezelf niet meer verbergen. Niet mijn gezicht, niet mijn gedachtegang, niet mijn ziel, niet mijn dromen, niet mijn problemen, niet mijn gevoelens. Niets. Ik hoop dat dit een revolutie mag zijn”

Lees ook: Zo ziet Nicolette van Dam eruit zonder make-up

Laatste nieuws