Bedrijf Jessica Alba aangeklaagd voor misleiden klanten

Jessica Alba's bedrijf The Honest Company is wellicht niet zo 'honest' als we dachten. Jessica verkoopt huidproducten di...

Jessica Alba’s bedrijf The Honest Company is wellicht niet zo ‘honest’ als we dachten. Jessica verkoopt huidproducten die vrij zouden zijn van giftige stoffen en schadelijke chemicaliën. Maar deze producten lijken nu toch niet zo natuurlijk te zijn…

Het bedrijf wordt aangeklaagd door Staci Seed. Volgens haar zou Honest Company haar klanten misleiden door in campagnes te verkondigen dat hun producten geen ‘natriumdodecylsulfaat’ bevatten. Dat is een ingrediënt dat in veel zeep zit, maar de gevoelige huid kan irriteren. Volgens de Honest Company vervangen zij dit ingrediënt door ‘sodium coco sulfate’, wat minder schadelijk zou zijn.

Niet de eerste keer

Eerder deze maand bleek al uit een onderzoek van de ‘Wall Street Journal’ dat in het wasmiddel van het bedrijf wel degelijk ‘natriumdodecylsulfaat’ zit. Volgens het bedrijf van Jessica is het onderzoek onjuist, maar de Journal blijft bij zijn standpunt. Staci Seed zegt dat haar advocaten de producten ook getest hebben in februari en ook het ingrediënt erin terugvonden. In het vervangende ingrediënt ‘sodium coco sulfate’ zou het originele ingrediënt namelijk ook gewoon verstopt zitten.

Het is niet de eerste keer dat Jessica’s bedrijf wordt aangeklaagd. In februari werd ook al ontdekt dat de bewering dat de producten geen schadelijke chemicaliën bevatten onjuist is. Jessica zelf blijft zeggen dat het negatieve commentaar ongegrond is. Haar bedrijf reageert dan ook als volgt:

The claims alleged in the lawsuit are without merit and we intend to vigorously defend ourselves against them

Toch nog fan van Jessica? Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: cosmopolitan.com

Laatste nieuws