9 dingen die je nog niet wist over Meryl Streep

We kennen Meryl Streep allemaal door haar geweldige rollen in 'The Devil Wears Prada', 'The Iron Lady' en 'Mamma Mia!' (...

We kennen Meryl Streep allemaal door haar geweldige rollen in ‘The Devil Wears Prada’, ‘The Iron Lady’ en ‘Mamma Mia!’ (om er maar een paar te noemen). Maar wij durven te wedden dat je nog niet alles weet over deze 66-jarige Oscar-winnares. 

1. Ze werkte ooit in een hotel

Meryl groeide op in New Jersey en werkte tijdens haar jeugd in de bediening bij Hotel Somerset. Om haar opleiding aan de Yale School of Drama te kunnen betalen, werkte de actrice ook als typiste en serveerster.

2. Ze wilde ooit rechten studeren

Meryl studeerde in 1971 af aan het Vassar College en wilde rechten gaan studeren. Maar de ochtend dat ze een gesprek zou hebben bij de universiteit versliep ze zich en de actrice zag dit als een teken dat ze iets anders moest gaan doen.

3. Ze stopte bijna na haar eerste film

Haar ervaring tijdens haar rol in de film ‘Julia’ in 1977 was helemaal niet prettig en daarom twijfelde ze over haar acteercarrière.

Ik had een hele slechte pruik en ze plakten mijn stem uit een eerdere scène met Jane gewoon over andere scènes heen. Ik dacht echt: ik heb een hele foute keus gemaakt. Geen films meer voor mij. Ik word hier niet gelukkig van.

4. Ze vergat haar eerste Oscar in een toilet

Meryl won haar eerste Academy Award voor haar bijrol in de film ‘Kramer vs. Kramer’ in 1979. Tijdens de afterparty vergat ze haar gouden mannetje op het toilet. Oeps! (Happens to the best, hè, Leonardo!)

5. Ze is maar voor vier rollen afgewezen

Het gaat om de films ‘American Gigolo’, ‘Sweet Dreams’, ‘The Remains of the Day’ en ‘Elizabeth’.

6. Ze kwam 20 kilo aan voor ‘The Bridges of Madison County’

Ze speelde huisvrouw Francesca Johnson in de film uit 1995.

7. Ze leerde viool spelen voor ‘Music for the Heart’

Ze oefende acht weken lang zes uur per dag. (Lees ook: deze 32 acteurs kunnen echt goed zingen!)

8. Ze is al genomineerd voor vier Grammy Awards

Voor ‘Best Spoken Word Album for Children’ in 2008, voor ‘The One and Only Shrek’ en voor ‘Best Compilation Soundtrack’ voor ‘Mamma Mia!’ in 2009.

9. Ze oefende om operazangeres te worden

Als kind volgde Meryl verschillende zanglessen, en ze studeerde zelfs opera toen ze twaalf was. In de film ‘Into the Woods’ zong ze bijna alle nummers zelf.

Kun jij niet genoeg krijgen van Meryl Streep? Lees dan ook dit:

Laatste nieuws