slogan

Ferry Doedens: "Bekendheid kan rare dingen met je doen"

::

Dat ene verslavingshoofdstuk van tweeënhalf jaar geleden, dat is helemaal afgesloten.‘GTST’-er Ferry Doedens (27) kent alleen nog maar pieken in zijn leven.“Ik ben echt op mijn gelukkigst. De lezeres zou me eens moeten zien nu.”

productie & interview NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling PASCALLE SWINKELS visagie MARIJE ROSENBACH met dank aan ART’OTEL AMSTERDAM

Wanneer besefte je dat je goed bent in wat je doet?
“De laatste jaren kan ik eerlijk zeggen dat ik mijn acteerwerk geloof- waardig vind. De eerste paar jaar in ‘GTST’ was een wenproces. Ik probeer zo veel mogelijk werk terug te kijken, maar scènes van toen ik negentien was, bekijk ik liever niet. Ik was nog niet vrij in mijn spel en je kunt zien dat ik toen vooral bezig was met het oplezen van mijn tekst. De tekstbehandeling, zoals we dat noemen, liet echt nog te wensen over. Mijn timing bijvoorbeeld, en het fris houden van een scène. Elke nieuwkomer bij ‘GTST’ komt in een geoliede machine terecht. Het duurt een jaar of twee voordat je ‘geland’ bent, gewend bent aan het werktempo en het hele dagen acteren. Ik deel een kleedkamer met Guido Spek, Sjoerd Bouwhuis in de serie, en als wij scènes spelen halen we het beste in elkaar naar boven. We lachen en dollen, maar we werken ook knetterhard. Met Guido kan ik een scène naar een hoger niveau tillen, we houden elkaar fris.”

Wie is je grote liefde?
“Een gedeelde plaats voor mijn moeder en mijn vriend. Ik heb een ongelooflijk warme en sterke band met mijn moeder, ik spreek haar elke dag en ga zeker elke twee weken naar haar toe. Naar Drachten rijden voelt als thuiskomen. Mijn moeder vindt me nog dezelfde Ferry als tien jaar geleden. Ze zegt dat het bekend-zijn me niet heeft veranderd en daar ben ik trots op. Bekendheid kan rare dingen met je doen. Je kunt verkeerde prioriteiten stellen, vrienden laten vallen, op feestjes arrogant doen en niemand gedag zeggen – ik heb het anderen zien doen. Mijn vriend Nuno deelt de grote-liefdeplek met mijn moeder. Hij is er ook altijd voor me geweest. Hij kent me als geen ander en wil me helpen als ik me even niet goed voel.”

Wanneer vind je jezelf mooi?
“Als ik van een ander hoor dat ik juist heb gehandeld, als ik iets goed heb gedaan. Dan voel ik me een goed mens en dan straal ik dat uit. Over mijn uiterlijk kan ik juist vrij onzeker zijn, maar om daar nu over uit te wijden in een interview, zie ik niet zitten. Daar hebben we het nog weleens over tijdens een drankje. Als iemand zegt: “God, wat ben je knap”, denk ik: ik zal wel in goed licht staan. Ik heb bijvoorbeeld een beetje last van wallen, maar op vakantie smelten die helemaal weg. Ik ben trouwens net terug uit Portugal. Vier, vijf kilo zwaarder door het lekkere eten, maar met een vrolijk, bol koppie.”

Meer lezen over Ferry? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!