slogan

5 haarproducten die je nodig hebt tegen vet haar

::

Of je nu vet haar hebt omdat je het een paar dagen niet hebt gewassen of omdat je haartype gewoon wat vetter is dan gemiddeld: de volgende vijf haarproducten mogen in ieder geval niet in de badkamer ontbreken.

1. (Clarifying) shampoo

Surprise, surprise, een goede shampoo heb je nodig om vet haar goed schoon te krijgen. Ga op zoek naar een clarifying of purifying shampoo en gebruik die maximaal één keer per week om je haar een goede wasbeurt te geven. Zo'n shampoo werkt nog beter dan de gewone variant om vet, viezigheid en haarproducten uit je haar te krijgen.

2. Volumespray

Een tip uit de beautyblogwereld is om een volumespray bij de haaraanzet aan te brengen en deze vervolgens droog te föhnen (met een borstel). Het resultaat? Je haar wordt schijnbaar minder snel vet. Zeker het proberen waard. Verwar volumespray niet met sea salt spray, dat is namelijk iets anders en maakt je haar juist wat weerbarstiger.

3. Droogshampoo

Droogshampoo is hét haarproduct dat je nodig hebt als je vet haar hebt. Waarom? Als je 's ochtends geen tijd hebt om je haar te wassen en het dus nog even wil uitstellen, helpt droogshampoo. Deze spray spuit je op de vette delen van het haar, vervolgens laat je het een minuut inwerken en masseer je het in totdat de (witte) waas verdwenen is. Je haar oogt nu een stuk frisser, maar onthoud wel dat droogshampoo niet je normale shampoo vervangt.

4. Kleimasker

Je leest het goed, wie vet haar heeft moet zeker eens een kleimasker proberen. Inderdaad, je kunt een kleimasker op je hoofdhuid gebruiken. Pak wel een kleimasker dat speciaal voor het haar gemaakt is. Het voordeel van zo'n masker is dat het je haar en hoofdhuid zuivert, wat ideaal is tegen vet haar. Het is onder andere te koop bij Yves Rocher en Bol.com.

5. Anti-oil haarpoeder

Heb je onderweg een quick fix nodig? Zorg dan dat je een anti-oil haarpoeder in je tas (of in je badkamerkast) hebt. Deze poeder borstel je zo op de haaraanzet waardoor het vet geabsorbeerd wordt en je kapsel er een stuk netter uitziet. Het droge poeder is vergelijkbaar met een droogshampoo, maar zit niet in een spuitbus.

Lees ook: