Powerfood – van Friesland naar New York door Rens Kroes

Rens Kroes liet zich inspireren door alles wat ze in Friesland en New York (de stad die haar deed besluiten health coach...

Rens Kroes liet zich inspireren door alles wat ze in Friesland en New York (de stad die haar deed besluiten health coach te worden) zag, proefde en leerde. Het resultaat zijn 75 pure, lekkere en gezonde recepten voor een happy en healthy lifestyle, gebundeld in ‘Powerfood – van Friesland naar New York’. In Beau Monde kun je de tips & tricks van Rens alvast lezen. Hier vind je een beknopte samenvatting en vast een van haar healthy recepten #nomnomnom.

Stap 1
Een gezonde levensstijl begint met het minderen van suikers en toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Stap één is dus etiketten lezen – wees je bewust van wat je eet. In de praktijk zal dit betekenen: minder kant-en-klare potjes, zakjes en bakjes, meer eerlijke ingrediënten.

Koolhydraten?

Zijn nodig om de stof­wisseling op gang te houden. Koolhydraten zijn zeker niet de duivel, wel raad ik aan voor traag werkende varianten als zilvervliesrijst en linzen te kiezen. Deze geven je meer energie dan wit brood of witte pasta.

Rens is groot fan van cleansing. Zo doet zij de ene keer een maand lang geen alcohol, geen koffie, geen zuivel, geen suiker, geen toevoegde smaak- en kleurstoffen en de andere keer een driedaagse sapkuur.

Sporty spice?
Een gezond, fit lijf wordt voor 80 procent bepaald door voeding. Als je daarnaast ook nog sport, ben je voor honderd procent goed bezig!

Abs are made in the kitchen!

Kroes control op het gebied van food?
Nee hoor, ook Rens heeft een guilty pleasure, namelijk een ‘vlaflip next level’. Een toetje maar dan gezond. Zo guilty is ie dan ook weer niet… Oh en poffertjes, glutenvrij welteverstaan…

‘Powerfood – van Friesland naar New York’ is vanaf 10 juni voor € 19,99 te koop. Reserveer ‘m hier!

Rogge-ontbijtkoek a la Rens

Rens Kroes Powerfood recept rogge-ontbijtkoek Rogge-ontbijtkoek van Rens Kroes

Bereidingstijd

ca. 15 minuten

Baktijd

ca. 60 minuten

Ingrediënten voor 1 grote ontbijtkoek

125 gr ontpitte dadels
200 ml heet water
3 tl speculaaskruiden
3 eieren
100 gr pecannoten (of andere noten naar wens)
200 gr roggemeel
100 gr rijstmelk
3 tl wijnsteenbakpoeder
kokosolie voor het invetten van het cakeblik
1,5 el kokosbloesemsuiker

Benodigdheden

Blender of keukenmachine
Vijzel
Cakeblik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160º C.
Doe de dadels, heet water, speculaaskruiden en eieren in de blender en mix tot een romig beslag.
Stamp de pecannoten fijn met een vijzel.
Schenk de dadelmassa in een kom en voeg meel, rijstmelk en wijnsteenbakpoeder toe.
Roer alles goed met een houten lepel door elkaar.
Doe vervolgens de noten erbij en roer weer.
Vet het blik in met kokosolie en schenk het deeg erin. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker.
Zet het blik in de voorverwarmde oven en bak de koek in ca. 60 min. gaar. Prik na 60 minuten met een houten prikker in je ontbijtkoek. Als deze er schoon uitkomt, is de koek gaar. Zo niet, dan bak je hem nog 10 min. langer.
Laat de koek 10 min. afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Wacht met snijden tot de koek helemaal is afgekoeld.

Tip van Rens
Lekker met wat chiajam, notenpasta of gewoon puur.

Laatste nieuws