Antwerpen: Dock’s Café

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen z...

0
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Deze keer bezocht Mara Dock’s Café in Antwerpen.

Er is weinig waar ik gelukkiger van word dan van een enorm plateau fruits de mer. Een schaal royaal gevuld met oesters, kreeften, krabben, alikruiken, wulken en garnalen. Champagne erbij, brood met lekker veel roomboter. En dan uitgebreid tafelen. Zonder dat je gesprek wordt onderbroken door bediening die een ander gerecht moet inzetten, zonder dat je rekening hoeft te houden met etiquette (ik schreef het al vaker: met je handen eten is honderd keer lekkerder) en zonder dat je op je horloge kijkt. Gewoon urenlang oesters naar binnen laten glijden, krabbenscharen uitpeuzelen, garnalen pellen en slakken eten… Enige probleem: de ene schaal fruits de mer is de andere niet. Want bovenstaande is eigenlijk alleen maar lekker als alles niet alleen kraakvers, maar ook van de allerbeste kwaliteit is. Daarom schoof ik vorige week aan bij Dock’s Cafe, al meer dan 20 jaar een klassieker aan de Scheldekaai in Antwerpen. Zelfs op een regenachtige maandag zit het tijdens de lunch vol Belgen die zich tegoed doen aan plateaus vol schaal- en schelpdieren of zo’n heerlijke Bresse-kip. Met erbij bieren die zo zorgvuldig worden geselecteerd dat zelfs ik mijn champagne er bijna voor zou laten staan. www.docks.be

Laatste nieuws