The Park, Inspired by Erik van Loo

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

eten
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Lees hier over het nieuwe restaurant The Park in Rotterdam.

Wie in Nederland wil dineren op topniveau heeft keuze genoeg, maar het middensegment blijft het stiefkindje van onze horeca. Daarom vind ik het zo’n fijne ontwikkeling dat steeds meer topkoks hun naam verbinden aan een tweede zaak, waar zowel de prijs als de sfeer toegankelijker is dan in hun sterrenrestaurant. Eerder schreef ik al over Librije’s Zusje van Jonnie Boer en -restaurant Bridges van Ron Blaauw. En nu is daar Erik van Loo – bekend van tweesterren¬restaurant Parkheuvel – die een samenwerking is aangegaan met het Rotterdamse Parkhotel. In het gloednieuwe restaurant The Park, Inspired by Erik van Loo eet je betaalbare gerechten (alles tussen de 12 en 29 euro) bedacht door Van Loo zelf en uitgevoerd door chef-kok Edward de Ridder. Op de kaart veel klassiekers, die net even anders worden uit¬gevoerd. Zo wordt de club sandwich niet klassiek geserveerd, maar ‘deconstructed’ en zijn de kroketjes van kikkerbil met daarbij een frisse yoghurtdressing. Eigenlijk is het enige nadeel van deze zaak dat je na zo’n betaal¬bare lunch meteen weer zin krijgt om bij Parkheuvel zelf te gaan eten. Maar ach, er zijn ergere dingen. www.thepark.nl

Laatste nieuws